Financiële Planning

Uw weg naar morgen

Uw financiële coach

Focus op uw doelen

Uw vermogen beschermd

Nieuwsbrief ‘special edition’

Tot nu toe stuurt InterOpus u twee á drie keer per jaar een digitale nieuwsbrief via de mail. In die nieuwsbrief staan artikelen die aanhaken bij actuele financiële onderwerpen en inzichten. Onderwerpen zijn zeer divers. In deze nieuwsbrief maken we daarop een uitzondering en zoomen we in op één aspect van onze dienstverlening: vermogensadvies.

Vermogensadvies door InterOpus

Vanaf 2012 heeft InterOpus de stap gezet om klanten die begeleid willen worden bij het opbouwen van vermogen niet meer door te verwijzen naar een bank of vermogensbeheerder. Vanaf 2012 bieden wij die begeleiding zelf aan. Waarom? Heel eenvoudig: omdat wij onze klanten beter kennen dan de bank en/of de vermogensbeheerder en ook beter in staat zijn om de rol van vermogensadviseur te vervullen.

Daarnaast is er in de afgelopen jaren een duidelijke ontwikkeling geweest bij banken om afscheid te nemen van vermogensadvies als dienst. Feitelijk zijn er voor klanten met een (voor de bank) niet al te groot vermogen (tot pakweg een half miljoen euro) nog maar twee smaken: of je kiest ervoor om het helemaal zelf te doen, of je kiest voor volledig vermogensbeheer.

Zelf beleggen beter?

Zelf, onbegeleid vermogen opbouwen, op een rationele, gedisciplineerde manier is extreem lastig voor de meeste mensen, zo leert de praktijk. Doe-het-zelf-beleggers overschatten zichzelf vaak, zijn vaak teveel bezig met rendement op korte termijn en te weinig met hun lange termijn doelstellingen en, niet te vergeten, stappen heel vaak op het verkeerde moment in en op het verkeerde moment uit.

Volledig uitbesteden?

Je vermogen volledig toevertrouwen aan een bank of vermogensbeheerder betekent dat je als klant eenmalig een mandaat afgeeft aan die partij. Maar wie houdt er in de gaten of dat mandaat nog passend is als er ingrijpende wijzigingen zijn in de persoonlijke situatie van een beleggende klant. Als iemands inkomen drastisch verandert is dat bijvoorbeeld een belangrijke gebeurtenis waarbij ook de vraag gesteld zou moeten worden of dat gevolgen moet hebben voor de gekozen manier om vermogen op te bouwen. Misschien moet het reeds opgebouwde vermogen wel voor een deel gebruikt worden om het inkomen mee aan te vullen.

advies = maatwerk

Als financieel planner en vermogensadviseur van onze klanten zorgen wij er voor dat we op de hoogte blijven van uw persoonlijke situatie door u minimaal eenmaal per jaar te spreken. Zodat we u pro-actief kunnen adviseren bij belangrijke veranderingen in uw persoonlijke situatie. Daar maakt InterOpus het verschil. Op inhoud even deskundig (DSI gecertificeerd), maar onderscheidend in het in beeld hebben van uw totale financiële situatie. Zodat advies bij vermogensopbouw maatwerk wordt voor elke afzonderlijke klant.