ijs-interopus
Uw financiële coach
iStock_000073318677_Large
Focus op uw doelen
brug-interopus
Financiële Planning

Uw weg naar morgen

iStock_000066117923_Large
Uw vermogen beschermd
previous arrow
next arrow

Geen overzicht

In onze adviespraktijk hebben wij regelmatig mensen aan tafel die aangeven dat ze hun financiële situatie niet (meer) overzien. Vaak mensen in de leeftijdsgroep 35 – 55 jaar. Een eerste huis gekocht, hypotheek al een keer overgesloten, doorgestroomd naar een andere woning, in de tussentijd nog een aantal lijfrentepolissen afgesloten, een overlijdensrisicoverzekering, een paar keer van werkgever gewisseld met verschillende pensioenuitvoerders.

Verkoop i.p.v. advies

En steeds bij elke belangrijke gebeurtenis advies gekregen dat was toegespitst op uitsluitend die specifieke gebeurtenis (bijv. verandering in de belastingregels) en dat specifieke product (bijv. de lijfrentepolis met aftrekbare premie/belastingvoordeel). Vaak was de adviseur in kwestie gericht op het verkopen van een product en werd het advies niet gegeven vanuit een volledig beeld van de financiële situatie.

Beslissen is lastig

Als er dan in een tijdsbestek van 25 jaar de nodige financiële producten zijn ‘gestapeld’ is het overzicht inderdaad op een gegeven moment zoek. Het gevolg daarvan is dat elke volgende financiële beslissing met gevolgen voor de toekomst steeds lastiger wordt. Afwegingen worden steeds complexer en op een gegeven moment weet je niet meer wat wel verstandig is en wat niet. Herkenbaar?

Mèt overzicht betere beslissingen

Een financiële planning helpt om dat overzicht (terug) te krijgen. En vormt daarmee de basis voor elk toekomstig besluit met financiële gevolgen. En de stelregel is dat je niet vroeg genoeg in je leven die basis kunt leggen. Omdat je vanuit je financiële planning in staat bent je eigen besluiten te onderbouwen, te begrijpen en (verstandig) te nemen. Zodat je achteraf nooit hoeft te denken: “Had ik dat maar anders aangepakt …”.